Pescuit in Finlanda - Lacul Saimaa

Lacul Saimaa – cel mai mare, cel mai frumos lac din Finlanda

Un adevărat labirint nemărginit format din insule, canale, lacuri și apă cât vezi cu ochii.

Somonul de apă dulce urmărește prada în mijlocul lacurilor mai mari, până când în golfurile cu apă mai mică, printre stânci și lângă mal știuca este stăpâna. Este prezent aici și păstrăvul, șalăul și bibanul într-un număr impresionant de mare. Pădurile nemărginite adăpostesc ren, lup și râs, tăcerea planată deasupra naturii este întreruptă numai când foca inelară de apă dulce își arată capul deasupra apei. Lacul Saimaa este considerat ca fiind cea mai prețioasă bijuterie a naturii finlandeze.

Finlanda

Ca țară cu cele mai multe ape din întreaga lume, Finlanda oferă diverse oportunități de pescuit sportiv, pot fi capturate aici multe specii de pește. Peste 10% din suprafața țării este acoperită de apă. Este la fel de ușor să mergeți la pescuit aproape de un oraș mai mare, sau poți alege un lac sălbatic îndepărtat.

În Finlanda sunt 187.888 de lacuri, Finnish Lake District- fiind cea mai extinsă zonă neîntreruptă de lacului din Europa Tot aici găsim 1.100 de kilometri de coastă a Mării Baltice, inclusiv arhipelagurile sale, și 647 de râuri acoperind 25 000 de kilometri. Ar putea pescarii sportivi să dorească mai mult?

Image 18

Cu siguranță ar putea. În mod evident, pescarii doresc ca aceste ape să fie pline de pești. Din fericire, dorințele lor sunt o realitate aici în Finlanda. În afara faptului că aceste ape extinse dețin o mulțime de pești plus mai găsim aici și peisaje frumoase, care vă vor tăia respirația. Spre deosebire de locurile de pescuit aglomerate din întreaga lume, Finlanda oferă spațiu nemărginit și liniște. Aici puteți pescui în pacea și liniștea voastră, față în față cu natura.

Cele mai răspândite specii de răpitori sunt știuca, șalăul și bibanul. Știuca și biban pot fi regăsite în aproape toate apele. Știuca de peste un metru lungime nu este o raritate în Finlanda. Cei mai mulți șalăi pot fi găsite în zona lacurilor din sudul și centrul Finlandei și pe coasta mării sudice.

Finlanda are ape splendide care sunt perfecte pentru practicarea pescuitului la spinning, pescuit cu muscă artificială dar și pescuitul la trolling este permis. Sezonul de pescuit începe pe la sfârșitul luni aprilie și ține până la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie. În timpul iernii, apele sunt acoperite de gheață, dar acest lucru nu oprește pe pescari locali, ei preferă să meargă la pescuit în continuare, prin copcă.

Este la fel de ușor să mergeți la pescuit aproape, numai la marginea unui oraș sau pe un lac sălbatic îndepărtat, datorită legăturilor bune, drumurile sunt bune, iar transport în comun bine organizat. Permisul de pescuit de asemenea poate fi obținută la prețuri rezonabile. Cabane de înaltă calitate precum și alte locuri de cazare, situate de regulă lângă ape, asigură o bază excelentă pentru o vacanță de pescuit activ și independent. Cea mai ușoară modalitate de a cunoaște zonele cele mai bune de pescuit este să apelați la ajutorul ghizilor locale de pescuit, persoane care pot fi găsite peste tot în Finlanda, ei făcând parte dintr-o rețea bine organizată. Ei au cunoștințe locale și echipamente necesare care facilitează mișcarea de-a lungul traseelor de apă.

Datorită abundenței apelor, pescuitul a fost întotdeauna o parte integrantă a modului de viață finlandez cu tradiții vechi.

Lacul Saimaa

Image 51

Lacul Saimaa, al patrulea cel mai mare lac din Europa, este situat în Finlanda de Est între orașele Lappeenranta și Joensuu și este un complex hidrologic de lacuri și canale de aproape 200 km lungime. Pentru pescarii suprafața de apă extinsă, mii de insule și insulițe asigură un număr nelimitat de zone și locuri de pescuit.

Lacul Saimaa este alcătuit din mai multe lacuri principale, legate între ele cu canale și pasaje înguste. Aceste lacuri sunt de asemenea, cunoscute sub diferite denumiri proprii, chiar dacă nivelul apei este același. Zonele cele mai importante ale lacului Saimaa sunt lacurile Suur-Saimaa, Pihlajavesi, Haukivesi, Puruvesi, Orivesi și Pyhäselkä.

Știuci mari din această lume magică a apelor sălbatici

Image 54

Cele mai importante specii de răpitori din acest sistem mare de lacuri din Finlanda sunt știuca, șalăul și bibanul, specii care se regăsesc peste tot în întreaga zonă. Nenumărate golfuri, praguri, stânci, insule și insulițe asigură zone nemărginite de pescuit, condiții aproape inimaginabile pentru noi, pescarii din estul Europei. Este cu siguranță paradisul pescarilor de răpitori de apă dulce .

În lacul Saimaa, puteți să prindeți știuci mari peste tot, chiar și în timpul verii, folosindu-vă echipamentul de pescuit sportiv, iar în pasajele înguste unde apa curge rapid și pe marginile curenților caracteristice zonei puteți prinde bibani mari, care prefer să vâneze în astfel de locuri.

Somonul de apă dulce care trăiește aici și care este cunoscut și sub numele de somon Saimaa, trăiește aici, în acest lac ca o relicvă rămasă din epoca de gheață. Fondul de somon de apă dulce este menținut prin repopulări regulate. Finlanda are o strategie specifică de gestionare a somonului de apă dulce, fără ieșire la mare, strategie care are în vedere și practicile de pescuit.

Puteți merge la pescuit ajutat de un ghid local, sau pe cont propriu.

Ghidurile locale profesionale de pescuit sunt oameni experimentați, care cunosc foarte bine locurile, vă ajută să descoperiți secretele lumii subacvatice, direcționând barca către cele mai bune locuri de pescuit din zonă, arătând și cele mai eficiente tehnici de pescuit. Echipamente excelente, locuri bune de pescuit, varitate bogată de specii și de pești, precum și oamenii de încredere cu care lucrăm vă asigură că veți avea o excursie de pescuit de neuitat.

Image 21

Dacă preferați să mergeți la pescuit pe cont propriu, puteți să faceți fără nici o problemă. Puteți să cumpărați permis de pescuit, hărți și să obțineți informații utile despre pescuit în zona respectivă. De asemenea, puteți să închiriați, de exemplu, bărci, echipamente de pescuit, îmbrăcăminte de ploaie, etc.

Sezonul de pescuit

Știucă: 15.05. - 30.11.

Biban: 1.06. - 30.11.

Șalău: 10.06. - 15.09.

Somon: 13.05. - 10.06. și 1,09. - 30.11.

Permis de pescuit

Dacă aveți între 18 și 64 de ani și doriți să practicați pescuitul sportiv, atunci trebuie să achiziționați permis de pescuit. Acest permis este valabil aproape peste tot în Finlanda (cu excepția locurilor speciale de pescuit, râuri etc.). Permisul este valabilă pentru o lansetă per persoană.

Permisul de pescuit este eliberat pe persoană și trebuie plătită înainte de începerea pescuitului. Pescarul trebuie să aibă la el dovada plății și, dacă este necesar, să o prezinte unei autorități sau unei alte persoane care supraveghează pescuitul. Dovada poate fi o chitanță, un card de pescuit sau o adeverință de plată bancară. Nu este necesar să se plătească permisul de pescuit pentru persoanele care însoțesc pescarii în barcă, dar nu pescuiesc (cum ar fi de ex. barcagiul).

Cazare

Image 41

O cabană lângă apă plină cu pești mari este visul împlinit a fiecărui pescar pasionat. Vă puteți bucura și voi de această idilă prin închirierea unei astfel de cabane de pescuit.

Există în Finlanda o mare varietate de locuri de cazare disponibile pentru a vă folosi drept ca bază de plecare pentru vacanța voastră de pescuit. Alternativele includ cabane de închiriat, cazare la ferme, hoteluri și locuri de campare. Pe cele mai îndepărtate locuri de pescuit aflate în sălbăticie, oamenii se cazează în corturi.

Aici găsiți cabane confortabile de-a lungul apelor, cu barcă acostată chiar lângă cabană, unde este ușor să ieșiți la pescuit dimineața, sau oricând doriți. Posibilitățile de cazare variază de la cabane simple, de bază, chiar ascetice până la vile de cinci stele dotate cu toate facilitățile moderne.

Unele cabane sunt specializate și în catering pentru pescarii. Puteți găsii și cabane, locuri de campare care sunt specializate pe pescuitul sportiv. Aceste locuri oferă facilități de prelucrare a peștelui și depozitare frigorifică, tot aici găsiți permis de pescuit, hărți și informații la zi despre pescuitul în zona respectivă.

Image 23

Un singur lucru ne veți găsi în această zonă: hoteluri mari și luxoase, cu turism de masă. Veniți în această zonă sălbatică a Finlandei numai dacă sunteți pescar de răpitori pasionat, căutați să fiți în mijlocul naturi în liniște, departe de zgomotul urban și bineînțeles dacă urmăriți capturi de vis, ieșite din comun.

De regulă cabanele sunt căutate și rezervate din timp în sezonul de vară (iunie - august), deci este recomandat să vă rezervați cazarea din timp. Este mai ușor de găsit locuri de cazare primăvara, toamna și iarna, de regulă și prețurile sunt mai mici în această perioadă.

Pentru informații suplimentare sau pentru o ofertă concretă, vă rugăm să ne contactați la support@goforbigpike.com, sau tel: +40.745.326.330

Fir întins!

Echipajul GBP Sportfishing
Înscrie-te la newsletterul nostru! Mă înscriu
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare