Știuci mari prinse cu Dobb Daddy

De când am descoperit această nălucă grozavă, a devenit una dintre nalucile noastre preferate. Se dovedește a fi eficient atât în apele noastre, prin ghiolurile Deltei, cât și în sălbăticia finlandeză, sau in arhipelagul suedez. Am prins multe știuci frumoase cu Dobb Daddy între 50 și 112 cm.

În primăvara anului trecut am pescuit câteva zile in Finlanda, lacul Saimaa. Am ajuns cu aproximativ 7-10 zile după topirea gheții, numai in părțile mai nordice a lacului mai găsisem gheață și zăpadă la mal. Apa era rece, undeva la 5-6 grade C, era perioada când știucile mai mari încep să se adune dinspre părțile mai adânci a lacului în golfurile unde apa se încălzește mai repede, și unde-, de regulă, sunt și zonele lor de reproducere. (mai multe informații despre pescuitul știucii primăvara găsiți aici: https://bit.ly/3nvunQo ) Trebuie precizat, că in Finlanda nu este prohibiție la știucă.

Aceste golfuri cu apă destul de mică erau pline cu stuf, cioturi de stuf, cu vegetație in descompunere, ca urmare era destul de greu pescuitul, însă doamnele îngreunate erau acolo. Nălucile Dobb Daddy ne-au fost de mare ajutor în aceste zone greu abordabile. Nălucile Dobb Daddy sunt ușoare (28g), pot fi folosite cu un echipament ușor de spining, pot fi recuperate foarte încet. Pot fi jucate pe suprafețe mici și foarte aproape de luciul apei - dacă este nevoie. Nu se agață ușor de obstacole aflată în apă, deci pot fi abordate cu ea și zonele cu vegetație abundentă, și cea ce este cel mai important: sunt incredibil de prinzătoare. Doamne mari erau acolo, și chiar dacă "ardeau" în focul dragostei, erau foarte precaute. Noi trebuia să ne ancorăm mai la distanță și cu lansări lungi și dese (vorba lu' Claes Svartzonker) să batem meticulos locurile.

A trecut ceva timp până când am reușit să localizăm cumătrele, fiindcă nici în Finlanda nu sunt bălțile podite cu știuci, și nu fiecare golf cu apă mică este zonă de reproducere... La un moment dat găsești un golf însorit cu apă mică, stuf la margine, ești convins ca na, aici e locu', că aici și acum dai lovitura... și nimic, nici un țac, nici o cumătră, sau măcar o mărliță necăjită nu se arată, iar tu pierz ore lungi căutându-l... Așa era acu' 20-30 de ani și in Deltă, aveam acces numai la bărci cu motoare mici de 4-5 CP, - sau trăgeam la rame-, și pierdem o zi, două, până când le-am găsit... Dar atunci dădeam lovitura... alte vremuri, alte povești, alte știuci...

Image 105

In Finlanda, până la urmă le-am găsit și am dat lovitura! Am prins știuci frumoase și mari, unele încă nu le-au depus icrele și erau grele, altele erau deja slăbite și cu urme de "dragoste" pe spatele lor. Am pescuit C&R desigur, și nălucile Dobb Daddy ne-au fost de mare ajutor. Cu aceste năluci am prins mai multe știuci mari de 1m+, și chiar și cea mai mare captură a noastă din expediția respectivă, o doamnă de 112 cm a venit tot la această nălucă.

Image 221

Revenind pe meleagurile noastre, in Deltă, vara pe căldură, în zonele invadate de brădiș și nuferi-, la fel, și în octombrie - am prins bine cu această nălucă. Știucile pur și simplu nu-i pot rezista. Recuprându-l pulsând: cu 'bucle" mai rare și mai lente când apa este mai rece, și cu un ritm mai alert vara, în apa caldă-, această nălucă face minuni.

Image 166

Partea de muscă artificiala a acestor năluci, sunt create de către celebrul Niklaus Bauer din Suedia, un pescar cunoscut si din concursul de pescuit Fly vs Jerk.

Image 13

Dobb Daddy este o nălucă foarte prinzătoare, te ajută exact acolo, unde - de regula - stau cumătrele, și unde nu poți folosii nălucile clasice. Aici le găsești: https://bit.ly/3tyuVck

Știuca de 105 cm prins cu Dobb Daddy in Finlanda:






Înscrie-te la newsletterul nostru! Mă înscriu
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare