Pescuitul știucii după prohibiție

După prohibiție, de regulă, vine o perioada foarte buna de pescuit la știucă. Apa se încălzește, peștii care au depus icrele se întorc "din stuf", viața subacvatică revine la ritmul său normal.

Știuca stă din nou ascunsa " in iarba" , de unde își pândește prada, si se hrănește intensiv.

Vine vremea gumelor, montate cu cârlig offset, sau cu jig, a oscilantelor ușoare, sau linguri și alte năluci antibradiș.

Image 28

Nălucile noastre preferate cu care am obținut rezultate remarcabile sunt Monkey Shad 14cm și McRubber Big Bass 12,5 cm precum Pig Shad Tournament montat cu cârlig offset 8/0, sau stinger X-small de 4,5 cm, sau, McRubber Jr 17 cm, McRubber Shad 17 cm, Pig Shad Jr montat pe offset 10/0, stinger small de 6 cm, sau jig 10/0.

Image 205

Montura cu carlig offset este o montura foarte prinzătoare, o să ai parte de foarte multe atacuri, dar trebuie sa ai grijă de următoarele aspecte: in funcție de structura locului poți folosii cârlig offest lestat - dacă intre iarbă sunt ochiuri cu apa mai adâncă, unde poți lăsa să coboară și chiar trebuie să-l lași, iar dacă apa este mai mică și știucă stă mai aproape de suprafața apei, atunci mai bine alege un cârlig offset nelestat. Recuperezi mai ușor, nu se agață și poți juca mai la suprafață. Dacă vrei sa coboare cu capul înainte năluca ta, atunci folosește un cârlig offset nelestat, iar in agrafa poți folosii un fastach sinker și astfel schimbi jocul... Chiar și un plumb de 5-7g poate face diferența intre o partida reușită și una cu rezultate mai modeste. Când pescuiești cu offset la știucă trebuie să fi foarte concentrat. Până când cu o montură cu stinger cu două ancore știuca poate să se agațe singura fără ca tu să intervii, in cazul monturilor cu cârlig offset tu trebuie sa lovești ferm și - foarte important - totdeauna vertical in sus. Este recomandat ca tu să urmărești cu ochii evoluția nălucii iar când vezi atacul, - cu o fracțiune de secundă întârziere - să lovești puternic, vertical in sus, după care să menții contactul permanent cu știuca. Ține firul tensionat, să ai minciogul pregătit, fiindcă nu ai prea mult timp la dispoziție să-l plimbi cumătra confortabil in jurul bărcii, trebuie să-l duci la minciog in cel mai scurt timp posibil dacă nu vrei să-l scapi.

Image 24

Mie-mi personal îmi place foarte mult să pescuiesc cu cârlig offset, chiar dacă scap mai multă pește, dar la sfârșitul zilei, atunci când trag linia, am mult mai multe atacuri, deci si parte de mai multă adrenalină, nu scot tone de iarba, și nu sperii peștele, dar chiar și așa numărul peștilor prinse și aduse la minciog este una chiar foarte bună. Dacă insiști cu o nălucă cu ancore, ai mai puține atacuri, aduci la barcă multă iarbă, dar cea ce este și mai important: sperii peștele. Nu o să mai vezi nici un atac de acolo unde ai agățat, si ai adus la barcă multă iarbă. Cumătrele nu sunt proaste, situația pentru ele devine suspicioasă, și stau cuminte in fundul apei, așteptând să treci cu barca peste ele...

Image 135

Pe de altă parte noi pescuim C&R și este mult mai ușor să dai drumul la pește, cârligul offset lasă răni mai puține decât ancora.

Am primit recent și încă nu am avut posibiltatea să le încercăm la noi acasă nălucile Hooligan Roach de 15 cm, respectiv de 9,5 cm, dar prietenii noștri din Suedia prind foarte bine cu ele.

Image 277

Pot fi montate cu jig de 10/0 sau cu 5/0 (cea de 9,5 cm), sau cu stingere x-small de 4,5 cm (cea de 15 cm). Hooligan Roach seamăna foarte bine cu carasul si cu roșioara, coada mare asigură o mișcare accentuată, deci sunt convins că va face ravagii si pe la noi.

Fir întins!

Balázs „Steiner” Sándor
Înscrie-te la newsletterul nostru! Mă înscriu
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Favorite
nowishlist
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data